Drámai videón, ahogy egy bálna felborít egy hajót New Hampshire-nél

2024.07.24. 08:30
Mindkét férfi túlélte a bálnatámadást, ami a hajójukat érte az egyesült államokbeli New Hampshire államban. Az esetről videó is készült, amin az látszik, hogy a bálna kitör a vízből, a hajó megdől és két ember a vízbe zuhan.

Két hajós az Atlanti-óceánba zuhant, amikor egy bálna kitört a vízből és a hajójuk hátuljának csapódott. A parti őrség szerint önzetlen segítőknek köszönhetik az életüket. A két csónakos életben maradt, a majdnem katasztrófával végződő szokatlan eseményt a hajósok megmentői lekamerázták. A felvételen az látszik, hogy a tengeri állat kitör a vízből, a hajó megborul és két ember az óceánba repül.

Az incidens a New Hampshire állambeli Rye-ban található Odiorne Point State Park közelében történt – írta a parti őrség az X-en, akik megnyugtatásul közölték, hogy nem történt sérülés.

Colin Yager, aki a videót rögzítette, kedden azt mondta az NBC Newsnak, hogy miután a bálna kitört, testvérével együtt kimentették a pórul járt hajósokat.

Hálásak vagyunk a jó szamaritánusoknak, hogy ilyen gyorsan cselekedtek a két személy megmentése érdekében

– áll a parti őrség közleményében.

A parti őrség portsmouthi állomásának legénysége azt jelentette, hogy a bálna sértetlennek tűnt és a csónakot is sikerült megmenteni.