18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Horrorjelenetek Anglia utcáin: gyerekeket késeltek halálra egy tengerparti városban

2024.07.29. 16:20
Legalább kilenc embert, köztük gyerekeket késeltek meg hétfőn az észak-angliai Southport városában, három gyermek belehalt a sérülésekbe. A rendőrség őrizetbe vett egy fiatal férfit, és felszólította a lakosságot, hogy kerüljék el a környéket.

Hétfőn legalább kilenc embert, köztük gyerekeket késeltek meg Angliában, a sérülteket az Aintree University kórházba, a Southport and Formby kórházba és a Alder Hey gyermekkórházba szállították – írja a CNN. A Merseyside-i rendőrség közölte, hogy három gyermek, egy kilencéves, egy hat éves egy hétéves kislány vesztette életét.

Nyolc gyermeket és két felnőttet továbbra is kórházban ápolnak, némelyikük állapota válságos.

Az egyelőre ismeretlen indítékú késes támadást ruandai bevándorlóknak a walesi fővárosban, Cardiffban született 17 éves fia követte el. A merénylőt a rendőrség őrizetbe vette gyilkosság és gyilkossági kísérleti gyanújával. „Kérjük, kerüljék el a környéket, amíg az incidenssel foglalkozunk. A lakosságot nem fenyegeti szélesebb körű veszély” – állt a rendőrség közleményében.

A gyermekkórház, melybe a sérültek egy részét szállították, szintén közleményt adott ki. Mint írták, a sürgősségi osztályuk jelenleg telített, ezért arra kérik a szülőket, hogy csak akkor vigyék be gyermekeiket, ha az valóban sürgős.

Colin Parry helyi üzlettulajdonos szerint – aki egyike volt azoknak, akik kihívták a rendőrséget – a southporti incidens olyan volt, mint egy „horrorfilm jelenete”. A férfi elmondta, hogy 

több fiatal lányt is megszúrtak.

A Southportot képviselő brit parlamenti képviselő, Patrick Hurley aggodalmát fejezte ki a történtek miatt. „Gondolataim minden érintetthez, szeretteikhez és az egész közösséghez szólnak” – írta az X-en.

Egy nő, aki percekre lakik a Hart Streeten történt incidens helyszínétől, azt mondta, hogy szirénázást és egy helikopter körözését hallotta 12:20 körül.

„Aztán a helyi WhatsApp-csoportokban elkezdtek terjedni az üzenetek, hogy »zárjátok be az ablakokat, zárjátok be az ajtókat«, azt mondták, hogy egy férfi rohangál, és megkéseli az embereket” – tette hozzá. Egy másik szemtanú több vérző gyereket is látott, akik elmondása szerint mind tíz év körüliek voltak. Azt is elmondta, hogy a fegyveres rendőrök egy férfit vittek ki az épületből, ahol a támadás történt.

Tim Johnson, az Eye on Southport újságírójának elmondása szerint az incidens a Hope of Hart gyermekklubban történt, egy 6-11 év közötti gyerekek számára tartott, Taylor Swift-témájú tánc-, jóga- és karkötőkészítő rendezvényen. Hozzátette, hogy

a sérültek gyerekek voltak, és beszámolt arról is, hogy látta, amint az egyik kislány egy hordágyon feküdt csupa véresen.

„A szülei után szaladtak. Borzalmas volt. Soha nem láttam még ilyet. Annyi rendőrautó volt ott. Kék fények tömkelege. Láttam a mentősöket és a mentősnőket sírni. Az emberek sírtak az utcán.”