Meghalt Mihály herceg, a görög és dán trón várományosa

2024.07.29. 06:45
Meghalt Mihály herceg, aki a görög mellett a dán trón várományosa is volt egyben. Fülöp herceg unokatestvérét a napokban temetik majd el Athénban.

Nyolcvanöt éves korában meghalt Mihály görög és dán herceg Athénban, amelyről a The Independent számolt be. Fülöp herceg unokatestvére vasárnap vesztette életét egy kórházban, csütörtökön fogják örök nyugalomra helyezni a görög fővárosban.

Mihály Michel De Gres álnév alatt alkotott, többek között író és történész volt, aki főként más nemesek és királyi sarjak életrajzát írta meg. 1965-ben elvette Marina Karella görög festőt, ami azt is jelentette, hogy György angol király utolsó élő unokája lemondott a görög trón jogáról.

Miután politológiát tanult Párizsban, visszatért Görögországba, hogy teljesítse a kötelező katonai szolgálatot a görög parti őrségnél, ezzel visszaszerezve állampolgárságát.

Ő volt az egyetlen tagja a görög királyi családnak, aki az 1967-es állami puccs után az országban maradt. Két gyermeke született feleségével, Alexandra és Olga hercegnők. Olga az egykori olasz királyi családba házasodott be, míg Alexandra Nicolas Mirzayantzhoz ment hozzá.