Újabb szabotázs? – Füstbe borult a reptér Párizsban

2024.07.31. 17:07
Szerda délután nagy füstöt lehetett látni a párizsi Charles de Gaulle reptéren. Az olimpia kezdete óta több szabotázsakció is történt a városban, de egyelőre kevés részlet ismert arról, hogy mi történhetett most.

A szabotázsok sorozata először a vonatokkal kezdődött az olimpia nyitónapján, majd a távközlési hálózattal folytatódott. Az esetek miatt tömeges letartóztatások történtek.

Most a brit Mirror számolt be arról, hogy szerda délután sűrű fekete füstöt lehetett látni a párizsi Charles de Gaulle reptéren 2F termináljánál. Az esetről több videó is napvilágot látott a közösségi médiában.

A lap szerint szemtanúk arról számoltak be, hogy az egyik busz kapott lángra a reptéren, ahol most az olimpia és a nyaralások miatt különösen nagy a forgalom. 

A Mirror azt is megjegyezte, hogy Párizsban a múlt hónapban lehetett legutóbb tűz a reptéren, amikor egy Tokióból érkező Boeing 777-es vontató eszköz gyulladt ki. A lap megkereste a Charles de Gaulle reptér üzemeltetőit az esettel kapcsolatban, de választ egyelőre nem kaptak. 

A reptér közleményt adott ki

Időközben a Charles de Gaulle közösségi oldalán (a megjelent videókra válaszolva) egy rövid közleményt adtak ki az esetről. Ebben megerősítették, hogy valóban egy busz gyulladt ki.

A tűzoltók beavatkoztak, és a tüzet mostanra teljesen eloltották. Az utasokat biztonságba helyezték, nincsenek sérültek

– közölték.