Legalább harmincan meghaltak a kínai tájfunban

2024.08.01. 17:30
Eddig 48 áldozatról számoltak be Kína Hunan tartományában, a tájfun a partok mellett nem akar csillapodni, azonban a szárazföldön haladva már csak trópusi vihar erősségű.

Legalább 30 ember meghalt és 35 eltűnt Délkelet-Kínában a napok óta tartó trópusi viharok okozta heves esőzésekben – jelentette csütörtökön a kínai állami média.

A Hunan tartománybeli Cehszingből korábban négy halálos áldozatról érkezett jelentés, azóta számuk 30-ra emelkedett. A tartomány egy másik részén vasárnap az esőzések okozta sárcsuszamlás 15 ember életét követelte.

A CCTV kínai állami televízió jelentése szerint a hét elején helikopterekkel szállítottak segélycsomagokat az eláraszott területekre. Li Csiang kínai kormányfő is ellátogatott Cehszing árvíz sújtotta területeire.

A napok óta tartó özönvízszerű esőzéseket a Gaemi tájfun okozta, miután a múlt hétvégén a déli Fucsien tartománynál ért partot. A szárazföldön haladva trópusi viharrá szelídült, és heves esőzésekkel sújtott több területet is – jelentette a kínai állami média.

Eddig összesen 48 halálos áldozatról érkezett jelentés, mind Hunan tartományban vesztették életüket.