Közelít a regionális háború, Izrael válaszcsapást mért a Hezbollahra

AFP  20240806  36B39L9  v1  HighRes  IsraelLebanonPalestinianCon
2024.08.06. 15:21
A kedd délelőtti támadásokra már válaszolt is az izraeli hadsereg, Ciszjordániában hajtottak végre rakétatámadást a libanoni terrorszervezettel szemben, melynek legalább nyolc halálos áldozata volt.

Izraeli tűz alá került Ciszjordánia, egy támadásban legalább nyolc palesztin, köztük négy tinédzser vesztette életét, további hét személy pedig megsérült – számolt be a palesztin hatóságok közleménye alapján az AP. Emellett Libanon déli részén egy falut ért rakétacsapás, amelyben négy palesztin vesztette életét.

Izrael a reggeli Hezbollah-támadásokra reagál, amiben a zsidó állam északi részében öt ember sérült meg. A Hamásszal szövetséges libanoni terrorszervezet és Izrael 10 hónapja lövik egymást a gázai háború során.

A török és egyiptomi vezetők azt nyilatkozták, minden eszközt megragadnak annak érdekében, hogy elkerüljék a regionális háborút. A feszültség azonban egyre csak fokozódik Fuád Sukr és Iszmaíl Háníje terrorista vezetők kiiktatása után. Benjámin Netanjahu izraeli elnök arról számolt be, hogy országa így is több frontos háborút vív, így készen állnak.

(Borítókép: Füst a dél-libanoni határ menti Khiam falu közelében 2024. augusztus 6-án. Fotó: Jalaa Marey / AFP)