Házak közé csapódott egy utasszállító repülőgép Brazíliában, mindenki meghalt

2024.08.09. 20:04 Módosítva: 2024.08.09. 21:31

Repülőgép zuhant le a brazíliai Sao Paulóban. Az utasszállítón akár több tucat ember is utazhatott, azonban egyelőre nem ismert, hogy hányan tartózkodtak a levegőben. A helyi tűzoltók arról számoltak be, hogy Vinhedo városában, egy fás területen ért földet a gép. A zuhanás után a repülő lángra kapott, a roncsokból pedig sűrű fekete füst szállt fel.

Később megerősítették, hogy 62 ember utazott a gépen: 58 utas mellett 4 tagú személyzet zuhant le. A helyi sajtó szerint nincs túlélő.

A brazil TV GloboNews mutatott először felvételeket a zuhanásról, azonban az X-re (korábban Twitter) is kerültek fel videók. A felvételen az látszik, hogy a repülő irányíthatatlanul a talaj felé tart, egy képen pedig a zuhanás utáni roncsok is láthatók.

A Noticias nevű brazil lap szerint a repülő két perc alatt négyezer métert zuhant. Végül a Recanto Florido társasház grillezőjében csapódott be, az épület megsérült. Az utasokon és személyzeten kívül más áldozatot nem követelt az incidens az eddigi információk alapján.

A repülőkövető Flightradar X-oldala arról számolt be, hogy a régióban 12 és 21 ezer láb között figyelmeztetés volt érvényben erős jegesedés miatt, így akár ez is állhatott az utasszállító lezuhanása mögött. 

A brazil reptér-üzemeltető, az Infraero nem erősítette meg a zuhanást, azonban az kiderült, hogy Cascavelből Guarulhosba tartott a VoePass gépe – írja az AP

Később  azonban  Brazília elnöke, Luiz Inácio Lula da Silva arról számolt be, hogy senki nem élte túl a katasztrófát. A brazil légierő pedig vizsgálatot indított, nyomozókat küldött a becsapódás helyszínére. A helyi hatóságok lezárták a területet, ahol a roncsok találhatók.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport