15 gyerek került kórházba ételmérgezés gyanúja miatt Szebenben, járvánügyi vizsgálat indult

2024.08.11. 11:57
Ételmérgezés gyanúja miatt 15 gyerek került kórházba a romániai Szeben megyében. A megyei közegészségügyi igazgatóság járványügyi vizsgálatot indított.

Vörös beavatkozási tervet rendeltek el a romániai hatóságok péntek este, miután értesültek arról, hogy több táborozó gyermek is rosszul lett egy szebenjuharosi szállodában – írja a Maszol.

A romániai Szeben megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője közölte, hogy a a mentőorvosok a helyszínen felmérték a táborozó gyerekek egészségi állapotát, majd közülük 15-öt átszállítottak a nagyszebeni gyermekkórház sürgősségi osztályára heveny bélgyulladás tüneteivel.

A gyermekkórház szóvivője szombaton elmondta, hogy a gyerekeknél a betegség lefolyása nem volt súlyos,13-at közülük az éjszaka kiengedtek a kórházból, kettőt pedig a fertőző betegségek osztályán kezelik.

A táborban közel 150 gyermek volt, a megyei közegészségügyi igazgatóság járványügyi vizsgálatot indított a szállodában, mivel ételmérgezés gyanúja merült fel. Az igazgatóság közlése szerint a gyerekek egy részénél már a pénteki reggeli után jelentkeztek a tünetek, a többiek pedig ebéd után lettek rosszul.

Az igazgatóság felügyelői mintákat vettek, melyeket elemezni fognak, és később beszámolnak az eredményekről is.