Több mázsa heroint foglaltak le Bulgáriában

2024.08.12. 21:24
Akár húsz évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak azok a drogcsempészek, akiket a fekete-tengeri Burgasz kikötőjében kapcsoltak le a hatóságok. A csempészek teherautójának utánfutójában több mint 400 kilogramnyi, 14 milliárd forint értékű kábítószert találtak.

A bolgár hatóságok 436 kilogramm heroint foglaltak le a fekete-tengeri Burgasz kikötőjében – közölte hétfőn az illetékes körzeti ügyész hivatala.

A 35 millió euró (14 milliárd forint) értékű kábítószert kis csomagokba pakolva rejtették el egy teherautó utánfutójában, amely a georgiai Batumi kikötővárosának érintésével Kirgizisztánból július végén érte el szárazföldi úton Burgaszt.

A szállítmány a görögországi Alexandrúpoliba ment volna tovább. A gyanú úgy merült fel, hogy a fuvarlevél szerint kábelrakó gépeket szállító utánfutó szokatlanul sokáig maradt a kikötő területén – ismertette Ivan Szokolov, a kábítószer-bűnözés elleni alakulat vezetője, hozzátéve, hogy

egy röntgenátvilágítással bukkantak a kábítószer nyomára.

Georgi Csinev kerületi ügyész szerint eddig nem voltak őrizetbe vételek az ügyben. A kábítószer-csempészet akár húsz évig terjedő börtönnel büntetendő bűncselekménynek számít Bulgáriában, amely a Közel-Keletről Nyugat-Európa felé vezető csempészútvonalon fekszik.