Egy nőt és egy 11 éves kislányt késeltek meg Londonban

2024.08.12. 15:30
Hétfőn délelőtt egy 11 éves kislányt és egy 34 éves nőt késeltek meg a londoni Leicester Square-en. Egy férfit letartóztattak, a sérülteket kórházba vitték.

Újabb késelés történt az Egyesült Királyságban, hétfőn egy nőt és egy kislányt támadtak meg Londonban – írja a Sky News. Az esetet követően a két sérültet a helyszínen ellátták, majd egy kórház traumaközpontjába vitték.

A Metropolitan Police közölte, hogy egy férfit őrizetbe vettek. „Nem hisszük, hogy lenne másik gyanúsított” – közölte a rendőrség az X-en közzétett bejegyzésében.

A londoni mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy 11:36-kor érkezett hozzájuk a bejelentés, hogy késelés történt a Leicester Square-en.

Késelés Southportban

Mint arról beszámoltunk, július 29-én több embert, köztük gyerekeket késeltek meg az észak-angliai Southport városában. Többeket kórházba szállítottak, három gyermek pedig belehalt a sérülésekbe. A hatóságok csütörtökön közölték, hogy a támadásban megsérült összes gyermeket kiengedték a kórházból.

A támadás zavargásokat váltott ki az Egyesült Királyságban. Az esetet követő napon szélsőjobboldali zavargók autókat és kukákat gyújtottak fel Southportban, téglákkal dobáltak meg egy helyi mecsetet és megrongáltak egy helyi kisboltot. Azóta több száz embert őrizetbe vettek.

Az egyelőre ismeretlen indítékú késes támadást ruandai bevándorlóknak a walesi fővárosban, Cardiffban született 17 éves fia követte el. A merénylőt a rendőrség őrizetbe vette gyilkosság és gyilkossági kísérleti gyanújával.