Egy holland férfi megdöntötte a mezítlábas gyaloglás világrekordját

2024.08.13. 10:22
A holland Forrest Gumpnak is nevezhetnénk azt a férfit, aki megdöntötte a mezítlábas gyaloglás világcsúcsát. Igaz, a filmhős nem mezítláb és nem is egy nemes célért gyalogolt, a valóban létező Anton Nootenboom cselekedetével a férfiak mentális egészségének fontosságára akarja ráirányítani a figyelmet. A gyalogló állítólag már nagyon kimerült, de még 1700 kilométer van hátra céljáig, a New York-i Times Square-ig.

Több mint 3400 kilométert gyalogolt mezítláb egy holland férfi az Egyesült Államokban 175 nap alatt, megdöntve ezzel az eddigi világrekordot – jelentette hétfőn az NlTimes című holland hírportál a gyalogló szóvivőjét idézve. Az új csúcstartó a férfiak mentális egészségének fontosságára akarja felhívni a figyelmet.

A 37 éves háborús veterán, Anton Nootenboom februárban indult útnak Kalifornia államban, a korábbi rekordot megdöntő 3409 kilométert helyi idő szerint vasárnap délután, a Missouri állambeli Saint Louisban érte el, jelenleg pedig 3450 kilométernél tart.

Szóvivője szerint a „mezítlábas hollandként” is emlegetett férfi további 1700 kilométert tervez gyalogolni, hogy november elejére megérkezzen a New York-i Times Square-re. Hozzátette azonban, hogy Nootenboom „teljesen kifáradt”, célját pedig nem könnyíti meg az Egyesült Államok életét is nehezítő, nemritkán 35 fokos hőség is.

Vállalkozásával Nootenboom a férfiak mentális egészségének fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet, és már több mint 18 ezer eurót (hétmillió forintot) is sikerült összegyűjtenie erre a célra. A befolyt összeget a tervek szerint több, a férfiak mentális jóllétével foglalkozó szervezetnek adományozza majd.