Újabb Hamász-vezetőt iktatott ki Izrael

2024.08.24. 13:19
A palesztin terrorszervezet egy magas rangú fegyverszakértőjével végzett az izraeli hadsereg, aki a gázai övezetben harcoló katonák ágyúzásáért volt felelős.

Az izraeli légierő „precíziós csapással” megölte a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet egyik magas rangú fegyverszakértőjét a Gázai övezetben – számolt be az izraeli hadsereg (IDF) sajtószolgálata az MTI híradása szerint.

A szombati közlemény szerint Taha Abu Nada, a Hamász terrorszervezet számára fegyverek, katonai felszerelések és fegyverek előállításához használt kiegészítő felszerelések gyártásáért volt felelős.

A likvidált radikális felelt azoknak a fegyvereknek az előállításáért amelyeket „a Hamász izraeli területek és a Gázai övezetben tevékenykedő izraeli csapatok ágyúzására használt” – jegyezte meg az IDF.

A lista egyre hosszabb

Nem Nada volt az első terrorista vezető, akit az Izraeli Védelmi Erők kiiktattak. Július 31-én végeztek Iszmaíl Hánijével, akit a Hamász legfőbb vezetőjének tartottak, pár órával később pedig az iráni terrorszervezet, a Hezbollah magas rangú tisztjével is végeztek. Pár nappal később a Hamász kormányának gazdasági miniszterét, Abed Alzareit is halálos rakétatámadás érte.

A csapások következtében a Hezbollah válaszolt, és hivatalosan megtámadták Izraelt, azóta pedig egyre hevesebbek a harcok a Gázai övezetben.