Kétszáz tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat egy londoni lakóépületnél

2024.08.26. 14:39
Egyelőre ismeretlen okokból gyulladt ki a kelet-londoni Dagenham egy lakóháza, ahonnan két embert kórházba kellett szállítani. A személyi sérülések egyelőre minimálisak, a tűzoltók nagy erőkkel harcolnak a lángok ellen.

Kigyulladt egy lakó- és kereskedelmi épület kelet-London Dagenham kerületében. Két embert kórházba szállítottak, százat pedig evakuáltak az épületből hétfő hajnalban. Több, mint 200 tűzoltót vezényeltek ki a brit fővárosban, akik azóta is a lángokkal küzdenek.

A londoni tűzvédelmi hatóság, az LFB arról nyilatkozott, hogy az épület ismert volt a tűzvédelmi hiányosságokról. Egy 2023-as jelentés alapján az épület burkolata nem felelt meg az előírásoknak, ezért emelvényeket húztak a ház köré, hogy lecseréljék – viszont a munkálatok vége előtt kiütött a tűz. Hajnal három előtt pár perccel hívták ki a tűzoltókat, akik hamar a helyszínre siettek.

Négy embert a helyszínen láttak el, kettőt azonban kórházba kellett szállítani. A tűz a tetőre is átterjedt, így az összes bentlakót kiürítették az épületből. A tűz okát egyelőre nem sikerült megállapítani.

Az LFB-hez 16 hívás érkezett a tűzzel kapcsolatban. A kiszálló tűzoltók 64 és 32 méteres, hosszabbítható kosarak segítségével próbálták meghatározni a lángok terjedésének nagyságát, valamint az oltásnál is ezeket használják – mondta Andy Roe, a tűzoltóság szóvivője. Margaret Mullane helyi képviselő minimális sérülésről számolt be, valamint a nap folyamán az épülethez látogat.