Az ördöghöz hasonlította Elon Muskot a volt francia köztársasági elnök

2024.08.30. 14:39
Francois Hollande volt francia köztársasági elnök szerdán arról beszélt, hogy Elon Musk milliárdos techguru ijesztő személyiség, aki szerinte nem az emberiség javát szolgálja.

Francois Hollande nem köntörfalazott, amikor szerdán Elon Muskról beszélt – írja BFM.

A volt francia köztársasági elnök elmondta, hogy hivatali ideje alatt „két ijesztő figurával” találkozott. Az egyik Vlagyimir Putyin orosz elnök, akiről Francois Hollande azt mondta, hogy úgy érzi, „nem akart semmi jót”. A másik pedig Elon Musk, akiről azt érzi, hogy nem akar jót az emberiségnek.

Elon Musk Élysée-palotában tett látogatását úgy jellemezte, hogy „olyan volt, mintha az ördögöt engedték volna be az otthonodba”, de hozzátette, hogy ez nyilván nem rázta meg Emmanuel Macront.

Elon Musk 2023 májusában találkozott Emmanuel Macronnal egy csúcstalálkozó keretében. A milliárdos techguru egyike volt annak a 200 külföldi multinacionális cég vezérének, akiket a francia elnök fogadott. A csúcstalálkozón Elon Musk megígérte, hogy a Tesla „jelentős beruházásokat fog eszközölni Franciaországban”.

A milliárdos a 2023. júniusában párizsi látogatása alkalmával ismét találkozott Emmanuel Macronnal, hogy beszélgessenek az autókról, a mesterséges intelligenciáról és a közösségi hálózatokról.