Három órán át feküdt egy holttest egy kórház kávézójában

2024.09.02. 12:10

Egy kórház kávézójában találták meg egy férfi holttestét, aki órák óta halott lehetett.

A Metro mostani beszámolója szerint a 36 éves férfit még júliusban találták eszméletlenül a West Bromwich-i Sandwell General Hospital egyik kávézójában. A civilek és a személyzet, beleértve az orvosokat és a nővéreket, órákon át használták a kávézót úgy, hogy a férfi ott feküdt.

Három óra elteltével egy biztonsági őr észrevette, hogy hosszú ideje nem mozdult, ezért megpróbálta felébreszteni, közben azonban megállapította, hogy nincs pulzusa.

A jelentések szerint a férfinél beállt a hullamerevség, így egy olyan osztályra szállították, ahova a már órák óta halott embereket szokták.

A kórház egészségügyi személyzete korábban ellátta a férfit, mielőtt hazaengedték volna, és beutalták a Hallam Street Hospital mentális egészségügyi intézményébe, amely közvetlenül az út túloldalán volt.

Nem ez az első eset

A Sandwell és a West Birmingham NHS Trust szóvivője elmondta:

Kivizsgáljuk a kórházunkban egy férfi szomorú, hirtelen halálának körülményeit. A halottkém értesítve lett.

A Black Country Coroners Service azt mondta: „A halál okát nem sikerült megállapítani, ezért még nem indult nyomozás. A halottkém a jelentések alapján dönt arról, hogy van-e szükség vizsgálatra.”

Idén januárban egy kétgyermekes anyukát eszméletlenül találtak egy kabát alatt, majd hét óra várakozás után meghalt az A&E-ben. A 39 éves nő fejfájásra panaszkodva érkezett a nottinghami Queen’s Medical Centerbe, ahol háromszor is megvizsgálták, és ellátták az ápolónők.

Amikor a váróteremben végül kiáltották a nevét, senki nem válaszolt, ezért a személyzet azt feltételezte, hogy elment, később azonban megtalálták a kabátja alatt. Az intenzív osztályra szállították, ahol kiderült, hogy belső vérzést szenvedett, és három nappal később, január 22-én meghalt.