Lakóházakra zuhant egy repülőgép, hárman meghaltak Oregonban

2024.09.02. 08:58

Három ember meghalt, miután egy repülőgép házakra zuhant az Oregon állambeli Portland mellett – írta meg az USA Today.

Szombaton helyi idő szerint 10:25-kor egy kisrepülő lezuhant Fairview-ban, egy Portland belvárosától 25 mérföldre lévő lakónegyedben – mondta Peter Knudson, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács szóvivője az USA Today-nek.

A jelentések szerint hárman meghaltak a balesetben, amely tüzet is okozott, négy ház pedig kigyulladt. A gépen tartózkodó két ember meghalt, valamint egy harmadik személy is – aki nem a gépen tartózkodott – a becsapódás következtében vesztette életét.

Már elkezdődtek a vizsgálatok

Az NTSB vizsgálja a balesetet, amely Knudson szerint három tényezőre koncentrál: a pilótára, a repülőgépre és a működési környezetre.

Két nyomozó érkezett a baleset helyszínére, hogy megvizsgálják a roncsokat. A repülőgépet ezután biztonságos helyre szállítják további értékelés céljából.

A Multnomah megyei seriffhivatal közösségi médiában közzétett bejegyzése szerint a repülőgép Fairview egyik negyedére zuhant, körülbelül 25 mérföldre Portland belvárosától.

Az Amerikai Légi Közlekedési Ügynökség (FAA) szerint a kétmotoros Cessna 421C repülőgép 10:30 körül zuhant le a Troutdale repülőtér közelében. A közösségi médiában közzétett videófelvételeken látható, hogy lángokban állnak a lakóépületek és megtekinthető a nagy, gomolygó füst.