Homofóbia és rasszizmus miatt függesztettek fel egy bírót

2024.09.08. 13:49
Kollégája vette föl, majd adta át a felügyeleti szervnek azokat a telefonbeszélgetéseket, amelyek alatt Kathleen Ryan rasszista és homofób kijelentéseket tett. Ha a vizsgálat a végére ér, a bírónő elvesztheti munkáját. Egyelőre csak fizetett szabadságra küldték.

Elveszítheti munkáját egy michigani bírónő, miután rasszista és homofób kijelentéseket tett. A detroiti Kathleen Ryant augusztus 27-én távolították el a pulpitusról, miután a bíróság adminisztrátora, Edward Hutton felvette beszélgetésüket, és továbbította azt az illetékeseknek – írja a The Guardian.

A munkaidőben és azon kívül zajló hívások alatt Ryan többek között homofób kifejezésekkel illette David Coultert, Oakland megye vezetőjét, aki vállaltan meleg, valamint lustának nevezte az Egyesült Államok fekete lakosságát. Emellett azt is mondta, hogy ő „nem szisztematikus, hanem új rasszista”.

A vészsípot megfújó Hutton csak nyugodtan szerette volna végezni munkáját. „Azt szeretném, hogy az Oakland megyei lakosok megkapják a kellő fejmosást, azonban pártatlan elbírálásban részesüljenek.” A bírónő nem nyilatkozott, az őt védő ügyvédek azonban azt mondták, alig várják, hogy tisztára mossák ügyfelük nevét.

Michiganben egyébként legális a telefonbeszélgetések rögzítése akkor is, ha csak az egyik fél megy bele a felvételbe. Hutton ezt követően átadta a fájlokat az állam legfelső bírósága fejének, valamint a saját ellenőrző szervének. A vizsgálat befejezte után Ryan elvesztheti a munkáját, egyelőre csak fizetett felfüggesztését tölti.