Meghalt a világ egyik legnagyobb testépítője, aki 16 500 kalóriát fogyasztott naponta

2024.09.13. 07:33
Meghalt Ilija Jefimcsik, akit a világ egyik legnagyobb testépítőjeként ismertek. A sportoló szeptember 6-án otthonában szívrohamot kapott, majd néhány nappal később a kórházban halt meg.

36 éves korában meghalt a belorusz testépítő, Ilija Jefimcsik – írja a Bild. A hírek szerint szeptember 6-án otthonában szívrohamot kapott.

Felesége rögtön elkezdte a szívmasszázst, amíg a mentőre vártak, majd a testépítőt helikopterrel szállították kórházba, de néhány nappal később meghalt.

A férfi felesége, Anna az Onliner belorusz portálnak nyilatkozott: „Végig imádkoztam és reménykedtem, hogy Ilija jobban lesz. Minden napot mellette töltöttem és reménykedtem. Két napig újra dobogni kezdett a szíve, de azután az orvos közölte velem a szörnyű hírt, hogy az agyműködése leállt.”

Ilija Jefimcsik nagy példaképei Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone voltak. Halála előtt az volt a nagy célja, hogy több legyen 172 kilogrammnál. Ennek eléréséhez a belorusz testépítő naponta hétszer evett, és körülbelül 16 500 kalóriát fogyasztott, melynek része volt 108 darab sushi és 2,5 kilogramm steak is.

Gólem, „150 kilós szörnyeteg”, illetve „A mutáns” néven is ismert testépítő körülbelül 272 kilogrammot volt képes kinyomni fekve, és körülbelül 318 kilogrammot tudott emelni.