Robbanásokra ébredtek egy angliai kisváros lakói, kigyulladt egy ipari központ

2024.09.14. 15:14
Szombat hajnalban hatalmas tűzhöz riasztották az Essex megyei tűzoltókat: Basildon városban kigyulladt egy újrahasznosító üzem és 15 jármű. A füstöt a település melletti autópályáról is látni lehet. A katasztrófavédelem jelenleg is a helyszínen dolgozik.

Hangos robbanásokról számoltak be az Essex megyei Basildon lakói péntek éjjel, miután egy újrahasznosító központban hatalmas ipari tűz ütött ki. A megyei tűzoltók szombat hajnalban érkeztek a helyszínre, ahol több raktárépületet és 15 járművet találtak teljes terjedelmében égve – számolt be az esetről a Daily Mail.

A helyieket figyelmeztették, hogy tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat. Az essexi tűzoltókat és mentőket szombat hajnalban riasztották a régióban található Basildonba. 

A lakosok arról számoltak be, hogy a település melletti A127-es autópályáról is lehetett látni a füstöt. Összesen 12 tűzoltóegységet küldtek az újrahasznosító központban keletkezett tűzesethez, akik csökkentett létszámmal ugyan, de egész hétvégén a helyszínen lesznek.