Hont András felháborodott a Meseország mindenkié szerzőjének Izrael-ellenes bejegyzésén

2024.10.08. 12:32
Nagy M. Boldizsár, a Meseország mindenkié című mesekönyv szerzője Facebook-oldalán fogalmazta meg véleményét az október 7-i izraeli terrortámadás évfordulójáról.

Nagy M. Boldizsár, a Meseország mindenkié című mesekönyv szerzője az október 7-i, Hamász-féle terrortámadás évfordulóján fogalmazott meg egy bejegyzést a Facebook-oldalán – írja a Mandiner.

A mesekönyv szerzőjének bejegyzésére Hont András publicista hívta fel a figyelmet. Nagy M. Boldizsár egy hosszú bejegyzésben úgy fogalmazott, hogy 

a történelem úgy fog emlékezni október hétre, mint Izrael dekolonizációjának egyik fontos eseményére, a Palesztina felszabadulásához vezető harmadik intifáda első napjára. A napra, amikor a palesztin ellenállók közel két évtizednyi rabság után ledöntötték a szögesdrót kerítést és visszatértek saját földjükre, hogy megmutassák: még mindig nem adták fel.

Mindezt arról a napról fogalmazta meg, amikor rakéták tömegét lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből.

A posztban beszélt továbbá arról is, hogy az Egyesült Államok támogatja Izraelt, valamint szerinte a „cionista terv értelmében az Eufrátesztől Nílusig igényt tartanak a területekre”.