Csendesül a Kirk hurrikán, most viszont árvíz pusztít Franciaországban és Belgiumban

2024.10.11. 09:07
Franciaország északi és Belgium déli részén áradtak meg a folyók a heves esőzésben. A nehezén már túl vannak a települések, de a készültséget még nem fújták le.

A heves esőzések miatt megáradtak a folyók Franciaország északi és Belgium déli részén. A települések lassan fellélegezhetnek, de a készültséget még fenntartják – közölte az Euronews.

Míg az Egyesült Államok déli partvidékét egymás után két hatalmas hurrikán, a Helene és a Milton is letarolta több mint 260 emberéletet követelve, az Atlanti-óceán keleti partján a Kirk nevű trópusi vihar tombol.

Az Egyesült Királyság után átszáguldott Franciaországon és Belgiumon is. Franciaországban nagyobb károkat okozott, egy ember meghalt. Az ország északi részén hatalmas árvízzel küzdenek, a Párizzsal határos Szajna és Marne megyében továbbra is a legmagasabb szintű a készültség. Az előrejelzések szerint a következő napokban folyamatos esőzés várható, így újabb területeket boríthat el az ár.

Belgiumban az ítéletidő főként a déli országrészt érinti. Couvinben a legnagyobb az árvíz, ahol vészhelyzetet hirdettek ki. A szakemberek szerint a nehezén már túl vannak, de egyelőre nem fújják le a készültséget a következő napok esőzéseket jelző meteorológiai jelentése miatt.