Rendkívüli özönvíz zúdult Franciaországra és Olaszországra, autókat sodort magával az ár

2024.10.17. 21:12 Módosítva: 2024.10.17. 21:22
Hat francia megyében a legmagasabb, vörös riasztás lépett érvénybe, miután két nap alatt „rendkívüli mennyiségű eső” zúdult az ország déli részére. Az érintett területen fekszik Cannes és Lyon is, ahol autókat mosott magával az ár.

Hat francia megyében a legmagasabb, vörös riasztást adták ki a hatóságok az áradások és a „rendkívüli esőzések” miatt. A francia meteorológiai hivatal szerint 48 óra alatt 630 milliméter csapadék esett.

A vörös riasztás hatálya alá tartozó területek között van Lyon, az ország harmadik legnagyobb városa, ahol olyan erős volt az ár, hogy autókat is magával sodort, valamint a filmfesztiváljáról híres Cannes.

A Reuters tudósítása szerint a hatóságok utakat zártak le, városrészeket evakuáltak, és arra kérték a lakosokat, hogy ne veszélyeztessék a testi épségüket azzal, hogy fényképeket és videókat készítenek.

Halálesetekről vagy sérültekről nem érkezett jelentés, és egyelőre nem tudni, mekkora károkat okozott az árvíz. A Dél-Franciaországot sújtó áradás egy héttel azután történt, hogy a Kirk trópusi vihar utóhatása Nyugat-Európát is elérte, és csaknem egy hónappal azután, hogy Cannes-nak villámárvízzel kellett szembenéznie.

Észak-Olaszországban heves esőzéseket okozott a kettős front. A francia Riviérával határos Liguriában autópályákat zártak le, és az iskolai oktatás is szünetel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport