Luxustáskával a kezében vonulhatott fedezékbe a megölt Hamász-vezér felesége

2024.10.20. 16:32
Abu Zamar, a megölt Hamász-vezér, Jahja esz-Szinvár felesége egy luxustáskával a kezében vonulhatott fedezékbe a 2023. október 7-i, Izrael elleni támadások idején. Az esetről szombaton került nyilvánosságra egy felvétel, amelyet Avichay Adraee, az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője vett szemügyre, kiszúrva a különös kiegészítőt. Hasonló táskát több híresség kezében is láttak már, a Kardashianoktól kezdve Melania Trumpig.

Jahja esz-Szinvár Hamász-vezér felesége, Abu Zamar egy átszámítva több mint tízmillió forintot érő táskával vonulhatott fedezékbe néhány órával a 2023. október 7-i, Izrael elleni támadás előtt – számolt be róla szombati X-bejegyzésében Avichay Adraee, az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője.

A Hamász október 18-án erősítette meg vezetőjük, Jahja esz-Szinvár halálának hírét. Ahogyan arról az Index is beszámolt, az IDF szombaton közzétett egy videófelvételt, amelyen a 61 éves Szinvár és felesége, Abu Zamar látható, ahogyan 2023. október 6-án este 22:45-kor két kisfiukat átsegítik egy szűk bunkerfolyosón.

Avichay Adraee IDF-szóvivő arra hívta fel a figyelmet, hogy a szombaton közzétett felvételen a Hamász-vezér feleségének kezében feltételezhetően egy 32 ezer dolláros Hermes Birkin táska látható.

„Miközben a gázai lakosoknak nincs pénzük élelmiszerre, számos példát láthattunk Jahja esz-Szinvár és felesége különleges pénzszeretetére” – írta az IDF szóvivője az X-en egy képernyőkép mellé, amelyen a nő egy drágának tűnő fekete bőrtáskát tarthat a kezében. „Vajon Szinvár felesége október 6-án egy körülbelül 32 ezer dollárra becsült Birkin táskával ment be vele az alagútba?!” – tette fel a kérdést a szóvivő. A Birkint több híresség kezében is látták már, a Kardashianoktól kezdve Melania Trumpig.

Az október 7-i merénylet kitervelője 2011-ben vette feleségül Abu Zamart, alig néhány héttel azután, hogy egy fogolycserét követően kiszabadult egy izraeli börtönből. Az IDF az október 7-i támadások óta vadászott a Hamász-vezérre, akivel végül szerdán végeztek. A katonák egy Tel al-Sultanban végrehajtott légicsapást követően a romok között kutatva fedezték fel a holttestét. A vezető becsült nettó vagyona hárommilliárd dollár volt, halála után 10 ezer dollár készpénzt találtak nála.