Orbán Viktor Párizsban tárgyal Emmanuel Macronnal

2024.10.22. 13:00
Emmanuel Macron, Franciaország elnöke munkavacsorára várja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt kedd estére Párizsban. A találkozón előkészítik a következő, Budapesten rendezendő uniós csúcsot, valamint áttekintik a kétoldalú kapcsolatokat is.

Munkavacsorára hívta meg Párizsba Orbán Viktor miniszterelnököt Emmanuel Macron francia államfő kedd estére – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A francia elnöki hivatal közlése szerint a munkavacsora fél 9-kor kezdődik. A francia sajtó – szintén az államfői hivatalra hivatkozva – azt írta,

Orbán Viktor és Emmanuel Macron megbeszélésére Magyarország soros EU-elnöksége keretében kerül sor, és lehetőséget ad a következő, Budapesten rendezendő uniós csúcs, illetve az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójának előkészítésére.

A munkavacsorán a két vezető áttekinti a magyar–francia kétoldalú kapcsolatokat is, különösen az energia-, a védelempolitika és a közlekedés területén – áll a tájékoztatásban. A magyar kormányfő a révkomáromi szlovák–magyar–szerb migrációs csúcstalálkozóról érkezik majd az Elysée-palotába.