Piroska
-2 °C
5 °C

Megvan a 'huszadik gépeltérítő'

2003.11.05. 10:34
Kapcsolódó cikkek (1)
Azonosította az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azt a személyt, aki a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat elkövető csoporthoz tartozott, ám még az akció előtt kénytelen volt elhagyni az Egyesült Államok területét.
A USA Today című amerikai lap szerdán az FBI egyik, névtelenséget kérő hivatalnokára hivatkozva arról számolt be: a szervezet csaknem bizonyos abban, hogy megtalálta a "huszadik gépeltérítőt".

Az FBI-dolgozó részleteket nem árult el, így nem tudni, hogy ki az illető, miért kellett távoznia az Egyesült Államokból és jelenleg hol tartózkodik. Az FBI egy magas rangú illetékese megerősítette az újság értesülését, ám többet ő sem volt hajlandó mondani.

Az FBI illetékeseinek nyilatkozataiból annyi bizonyosnak tűnik, hogy a huszadik gépeltérítő nem azonos sem a gépeltérítéssel kapcsolatban egyedüliként amerikai bíróság elé állított Zacarias Moussaouival, sem a terrortámadások után egy évvel Pakisztánban őrizetbe vett jemeni Ramzi bin al-Síbával - jelentette a Reuters hírügynökség. Az amerikai hatóságok korábban mindkét férfiről azt gyanították: az ő feladatuk lett volna egy ötödik utasszállító gép eltérítése.