Valér
4 °C
8 °C

Újabb fenyegetés az Egyesült Államoknak

2003.07.14. 08:18
Egy ismeretlen, fehér szakállas, turbános férfi az al-Arabija tévében bejelentette, csoportjuk áll az amerikai katonákat Irakban ért támadások mögött és Amerikának újabb támadással kell számolnia az elkövetkező napokban.
Egy magát az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez közelállónak nevező csoport egy hangkazettán azzal fenyegetőzött, hogy a napokban támadást intéz az Egyesült Államok ellen.

Nem Huszein hívei?

A hangfelvételt a dubaji székhelyű al-Arabija televíziós állomásnak jutatták el, és az adó vasárnap este játszotta le azt. A férfi hang közölte, hogy Irakban az amerikai katonákat ért támadások mögött nem Szaddám Huszein megbuktatott elnök hívei, hanem a csoportjuk, az úgynevezett Fallúdzsa Ág harcosai vannak.

Az ismeretlen hang közölte azt is, hogy a napokban a napokban támadás éri Amerikát. Nem derült ki azonban, hogy magának az Egyesült Államoknak a területén, vagy máshol készülődnek az állítólagos akcióra. Miközben a kazettát lejátszották, egy fehér szakállas, turbános férfi volt látható a képernyőn.