Auguszta
-7 °C
0 °C

Bali robbantót tartóztattak le?

2002.11.05. 08:51
Malajziába repült volna Szumátráról a letartóztatott férfi, aki hasonlít egy rendőrségi fantomképre. Az indonéz nyomozók három férfit kerestek a majdnem kétszáz turistát elpusztító bali robbantás miatt, egyikük néhány napja már rácds mögé került.
Az indonéziai rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki szembeszökően hasonlít a csaknem 200 halálos áldozatot követelő bali robbantás egyik gyanúsítottjára, és hamis útlevéllel próbálta elhagyni a délkelet-ázsiai országot.

Hamis papírokkal Malajziába

A férfi a malajziai Penangba tartó repülőjáratra próbált feljutni a szumátriai Medan városában, amikor nyakon csípték hétfőn - közölte Amrin Karim, a medani rendőrség szóvivője.

"Úgy találtuk, hogy arcvonásai hasonlítanak az egyik gyanúsított fantomképére, ráadásul hamis útlevelet és személyi igazolványt használt" - tette hozzá a szóvivő. Elmondta, hogy a rendőrség előzőleg információkat kapott a férfiról, részletekbe azonban nem bocsátkozott.

Hazai pályán?

A legkedveltebb indonéziai turistaparadicsomban, Bali szigetén október 12-én elkövetett pokolgépes robbantások óta, amelyek áldozatai túlnyomó többségükben külföldi nyaralók voltak, a rendőrség három férfi fantomképét körözteti.

Mind a három férfi 20 és 30 év közötti, közülük legalább kettő indonéziai származású. Ketten körülbelül 170 centiméter magasak, és körülbelül 50 kilogrammot nyomnak. Az egyik férfi nagyon hasonlít egy már körözés alatt álló bűnözőre. A nyomozás vezetője korábban azt nyilatkozta, hogy elképzelhető: a körözött férfiak is meghaltak a robbantásban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!