Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Hat rendőr sérült meg a franciaországi zavargásokban

2006.10.28. 11:03
Két buszt gyújtottak fel a francia tüntetők szombatra virradóra, a tavaly október 27-i zavargások évfordulóján.

A rendőrség szerint viszonylag nyugodtan telt a szombatra virradó éjszaka Franciaországban a külvárosi zavargások első évfordulóján.


Az éjszaka lezajlott összecsapásokban hat rendőr könnyebben megsebesült, összesen 25 személyt állítottak elő, közülük 21-et Párizs környékén - közölték a francia hatóságok. A belügyminisztérium közleménye is azt erősítette meg, hogy az évforduló éjszakáján kevés incidensre került sor.

Mintegy 4000 rendőrt vezényeltek erősítésképpen a szegényebb, főleg bevándorlók lakta külvárosokba, ahol a hatóságok a tavalyihoz hasonló zavargások kirobbanásától tartanak.

Két busz égett

A Párizstól észak-keletre fekvő Seine-Saint-Denis megyében, ahol tavaly október 27-én törtek ki a három hétig tartó zavargások két, a rendőrök elől menekülő kamasz véletlen halálát követően, két autóbuszt támadtak meg és gyújtottak fel. Ezúttal Blanc-Mesnilben egy álarcos férfi feltartóztatott egy tömegközlekedési buszt, majd mintegy tucatnyi, szintén elmaszkírozott arcú személy támadt a járműre, betörték ablakait és égő lövedékeket lődöztek a jármű belsejébe. A sofőr és az utasok még időben leszálltak, így senki sem sebesült meg. Nem sokkal korában a kisváros pályaudvara előtt ért támadás egy másik buszt, amelyet szintén felgyújtottak.