Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Négy hónap Berlusconi 'fotóállványos merénylőjének'

2005.04.05. 13:13
Felfüggesztett elzárásra büntette egy olasz bíróság azt az olasz kőművest, aki szeilveszterkor egy fotósállvánnyal támadt Silvio Berlusconi olas miniszterelnökre.
Négy hónap felfüggesztett elzárással büntette egy római bíróság keddi ítéletében azt a mantovai fiatalembert, aki szilveszterkor egy fotóállványt vágott a római Navona téren sétálgató Silvio Berlusconi olasz kormányfőhöz.

Támadás az állvánnyal

A téren szilveszterkor, december 31-én a biztonsági emberek gyűrűjében sétáló Berlusconit az olasz fővárosban turistáskodó kőműves, Roberto Dal Bosco találta fültövön. Első felindulásában az éppen kezében lévő eszközzel, egy kis fotósbakkal okozott könnyebb sérüléseket a politikusnak. Az olasz kormányfőt az eset után megvizsgálták, és megállapították, hogy kisebb zúzódás keletkezett a fülén, és egy vérömleny a nyakán.

Dal Bosco később bocsánatot kért, és kapott is Berlusconitól telefonon, aki nem tett magánfeljelentést.

Gyűjtés is indult

A merénylet ügye januárban kisebb belpolitika botránnyá dagadt. Némelyek ugyanis szilveszterkor nemcsak a szökőár áldozatainak megsegítésére küldtek sms-eket és újévi üdvözleteket, hanem gyűjtést szerveztek az egy napra fogdába került Dal Bosco javára is. Az akció indítói tíz eurócent adományt kértek az elkobzott eszköz pótlására az amatőr fotósnak.

Az sms-üzenetet az olasz bírák szövetségének vezetője is megkapta, és továbbította, kiváltva a jobboldali kormánypártok heves bírálatát.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft