Hermina
15 °C
27 °C

Rasszista tudomány

2008.07.11. 10:58
Erős túlérzékenységről tett tanúbizonyságot egy afroamerikai tanácsnok Dallasban. A parkolótársasággal kapcsolatos vitában egy fehér képviselő fekete lyukhoz hasonlította a parkolótársaságot, ezt két fekete tanácsnok is kifogásolta.

Új csúcsára ért az önmaga paródiájába forduló politikai korrektség az Egyesült Államokban. Dallas város tanácsnokai éppen a parkolási rendszer visszásságait tárgyalták, amikor szólásra emelkedett Kenneth Mayfield. A fehér tanácsnok szerint a parkolási iroda "valóságos fekete lyuk", hiszen minden irat eltűnik.

Ekkor a fekete John Wiles Price emelkedett szólásra. "Már megbocsásson - mondta felháborodottan -, de inkább fehér lyuk" - írja beszámolójában a City Hall Blog.

Price felszólalása nyomán Thomas Jones bíró, aki szintén fekete, bocsánatkérésre szólította Mayfieldet, aki azonban erre nem volt hajlandó. Mint mondta, egy tudományos fogalmat használt hasonlatként, majd az amerikai értelmezőszótárt, a Webster's-t hívta segítségül, ami szerint a fekete lyuk egy csillag láthatatlan maradványa, sűrű gravitációs mező, amiből sem a fény, sem az anyag nem képes szabadulni.

A vita felvételét a FoxNews oldalán lehet elérni.