Judit
3 °C
7 °C

Foglyul ejtette egy sílift a bolgár miniszterelnököt

2008.09.17. 21:17
Majdnem egy órán át volt foglya egy sílift gondolájának Bulgária kormányfõje, és több más bolgár kormányzati tisztségviselõ szerdán, amikor egy síterep építkezését látogatták meg - közölte a bolgár nemzeti rádió. A gondolák megállását elektromos hiba okozta. Senki sem sérült meg.

Szergej Sztanisev bolgár kormányfõ egy órát volt kénytelen eltölteni más tisztségviselõkkel és újságírókkal együtt a sílift zsúfolt kabinjában, harminc méterrel a föld felett. A Szófiától száz kilométerre délre található Kartala új síliftje, amelyet még nem adtak át, hirtelen megállt, majd a gondolák kissé visszacsúszva egymásnak ütköztek - mondta el a bolgár nemzeti rádió egyik tudósítója, aki szintén a sílift foglya lett a miniszterelnökkel együtt.

A rádió információi szerint valószínûleg elektromos hiba miatt állt le a sífelvonó, de miután sikerült tartalékáramkörre kapcsolni, a kabinok szép lassan visszatértek indulási pontjukra, és mindenki épségben kiszabadult.

A Rila nevû helyen épülõ üdülõhely ellen hosszú ideje tiltakoztak a környezetvédõk, azt állítva, hogy az építkezés helyrehozhatatlan károkat okoz a terület élõvilágában, míg a sífelvonó nem felel meg a környezetvédelmi elõírásoknak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?