Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Foglyul ejtette egy sílift a bolgár miniszterelnököt

2008.09.17. 21:17
Majdnem egy órán át volt foglya egy sílift gondolájának Bulgária kormányfõje, és több más bolgár kormányzati tisztségviselõ szerdán, amikor egy síterep építkezését látogatták meg - közölte a bolgár nemzeti rádió. A gondolák megállását elektromos hiba okozta. Senki sem sérült meg.

Szergej Sztanisev bolgár kormányfõ egy órát volt kénytelen eltölteni más tisztségviselõkkel és újságírókkal együtt a sílift zsúfolt kabinjában, harminc méterrel a föld felett. A Szófiától száz kilométerre délre található Kartala új síliftje, amelyet még nem adtak át, hirtelen megállt, majd a gondolák kissé visszacsúszva egymásnak ütköztek - mondta el a bolgár nemzeti rádió egyik tudósítója, aki szintén a sílift foglya lett a miniszterelnökkel együtt.

A rádió információi szerint valószínûleg elektromos hiba miatt állt le a sífelvonó, de miután sikerült tartalékáramkörre kapcsolni, a kabinok szép lassan visszatértek indulási pontjukra, és mindenki épségben kiszabadult.

A Rila nevû helyen épülõ üdülõhely ellen hosszú ideje tiltakoztak a környezetvédõk, azt állítva, hogy az építkezés helyrehozhatatlan károkat okoz a terület élõvilágában, míg a sífelvonó nem felel meg a környezetvédelmi elõírásoknak.