Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Képek jelentek meg a felgyógyuló Castróról

2006.08.13. 13:08
Megjelentek az első fényképek vasárnap a betegségéből felgyógyulóban lévő Fidel Castro kubai elnökről. Ezek az első nyilvánosságra hozott felvételek, amióta július végén megműtötték.

A képeket a kubai kommunista ifjúsági szervezet lapja, a Juventud Rebelde közölte. A négy fotón Castro ülve, eléggé elnyűtt arccal, piros-fehér Adidas-melegítőben jelenik meg, s az egyiken a központi pártlap, a Granma különszámát tartja a kezében.

A számot a kubai politikus vasárnapi, 80. születésnapjának szentelték. Két fotó az éppen telefonáló kubai vezért ábrázolja.

A képekhez mellékelt üzenete szerint jobban van, de "azt állítani, hogy már nincs semmi kockázat, az teljesen inkorrekt lenne".


Azt javaslom mindenkinek, hogy legyen optimista, ugyanakkor mindig legyen kész az ellenkező értelmű hírre is - üzente a politikus Kuba népének, és az érte aggódó külföldieknek. Hozzátette, hogy az ország dolga rendben halad, és "tökéletesen jól fog haladni" ezután is.

Ígérem mindenkinek, aki egészséget kíván nekem, hogy küzdeni fogok érte - fejezte be üzenetét Fidel Castro, akiről július 31-én jelentették be, hogy súlyos beteg, és bélműtétet kellett rajta végrehajtani.