Botond, Mózes
11 °C
21 °C

Kövekkel kényszerítettek földre egy helikoptert

2005.08.26. 13:17
Kényszerleszállást kellett végrehajtania az amerikai határőrség egyik helikopterének. A gépet illegális bevándorlók dobálták meg baseball-labda nagyságú kövekkel.

Kődobáló illegális bevándorlók kényszerítették leszállásra az amerikai határőrség egyik helikopterét. A helikopter éppen tizenhét határsértőt követett, amikor a határ túloldaláról egy csapat fiatal, feltehetően embercsempészek, baseball-labda méretű kövekkel kezdték dobálni a gépet, jelentette a CNN.

Az egyik kő eltalálta a gép rotorját. A pilóta ezután fura zajokat hallott, ezért egy mérfölddel arrébb kényszerleszállást hajtott végre.

A határsértők a helikopter leszállása ellenére sem tudtak elmenekülni, a határőrök az arizonai Yuma közelében elfogták őket.

A letartóztatottak között egy tizenöt és egy tizenhét éves fiú is volt, a hatóságok szerint ők embercsempészek. Egyikük elismerte, hogy kövekkel dobálta a helikoptert, bár a határőrök szeint nem ő találta el a rotort. A két fiú kitoloncolási eljárása már megkezdődött, jelentette a CNN.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3799 Ft
3230 Ft