Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kövekkel kényszerítettek földre egy helikoptert

2005.08.26. 13:17
Kényszerleszállást kellett végrehajtania az amerikai határőrség egyik helikopterének. A gépet illegális bevándorlók dobálták meg baseball-labda nagyságú kövekkel.

Kődobáló illegális bevándorlók kényszerítették leszállásra az amerikai határőrség egyik helikopterét. A helikopter éppen tizenhét határsértőt követett, amikor a határ túloldaláról egy csapat fiatal, feltehetően embercsempészek, baseball-labda méretű kövekkel kezdték dobálni a gépet, jelentette a CNN.

Az egyik kő eltalálta a gép rotorját. A pilóta ezután fura zajokat hallott, ezért egy mérfölddel arrébb kényszerleszállást hajtott végre.

A határsértők a helikopter leszállása ellenére sem tudtak elmenekülni, a határőrök az arizonai Yuma közelében elfogták őket.

A letartóztatottak között egy tizenöt és egy tizenhét éves fiú is volt, a hatóságok szerint ők embercsempészek. Egyikük elismerte, hogy kövekkel dobálta a helikoptert, bár a határőrök szeint nem ő találta el a rotort. A két fiú kitoloncolási eljárása már megkezdődött, jelentette a CNN.