11:00, November 27. ÉLŐ
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Az eltűnt gyakornoklány nyomában

2001.07.09. 12:52
Újabb, a Clinton-Lewinsky affért idéző botrányon csámcsog az amerikai sajtó: egy 24 éves gyakornok eltűnt, miközben nyilvánosságra került, hogy a lány viszonyt folytatott egy kaliforniai szenátorral. Gary Conditot háromszor is kihallgatták a rendőrök, és bevallotta, gyengéd szálak fűzték a gyakornokhoz. A lány azonban még mindig nem került elő, a politikus ellen pedig eljárást indíthanak.
A Lewinsky-botrányt idéző történet június végén pattant ki, amikor a 24 éves Chandra Levy szülei felkérték a kaliforniai demokrata képviselőt, Gary Conditot, hogy ismertessen minden olyan információt, mely akkor a már hat hete eltűnt lányuk nyomára vezethetett volna. A lány Washingtonban egy szövetségi hivatalban dolgozott gyakornokként, és utoljára április 30-án látták, amikor szüleihez utazott volna Kaliforniába.

A házból csak a lakáskulcs hiányzott

A rendőrség is a hazakészülődés nyomait fedezte fel május 10-én, mikor a szülők kérésére átkutatták a Chandra lakását: csomagjai útra készen álltak, a házban megtalálták minden iratát, mobiltelefonját csupán a lakás kulcsai hiányoztak. Erőszakra utaló nyomokat nem találtak, így a rendőrség egyelőre eltűnésként és nem bűncselekményként kezeli az ügyet.

A szenátor nehezen ismerte el viszonyát a gyakornokkal

A sajtó ekkor megszellőztette, hogy a gyakornoklány és Gary Condit, kaliforniai szenátor között románc szövődhetett, ám a házasságban élő képviselő nem sietett beismerő vallomást tenni. A lány nagynénje, Linda Zamsky múlt csütörtökön a The Washington Postnak azt nyilatkozta: Chandra többször is randevúzott a Condittal. A szenátort kétszer is kihallgatták a rendőrségen, ám viszonyukat nem ismerte el. A múlt pénteki, harmadik alkalommal a szenátor azonban bevalotta, gyengéd szálak fűzik Chandrához.

Az, hogy beismerte a 24 éves gyakornokkal folytatott viszonyát, még nem menti meg a jogi következményektől Conditot: egy ügyész - a Clinton-Lewinsky afférhoz hasonlóan - eljárást indítana a képviselő ellen, amiért a románc titkolásával az ügy kivizsgálását késleltette.

További feltételezések

Ráadásul egyes feltételezések szerint a lány eltűnésekor terhes volt. Egy légikísérő szerint a szenátor arra kérte őt, hazudjon az üggyel kapcsolatban. A lány szülei hazugságvizsgálatnak vetnék alá a szenátort, hogy mindenre fény derüljön.  • Hírek
  • Bankszámla