Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt gyerek is meghalt a törökországi robbantásban

2006.09.13. 09:39
Tízre emelkedett a keddi törökországi merénylet halottainak a száma, az áldozatok fele gyermek. A bombát a legnagyobb kud város szegénynegyedében robbantották fel.

Tízre növekedett a kedd esti törökországi pokolgépes merénylet halottainak a száma. A diyarbakiri robbantásban 14-en megsebesültek, jelentette a BBC. A jelentések szerint legalább öt gyerek vesztette életét a támadásban.

A hatóságok szerint a város szegénynegyedében, Baglarban elhelyezett pokolgépet mobiltelefonnal aktiválhatták.

Diyarbakir kurdlakta területen fekszik, a támadásért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget. Az elmúlt hetekben a Kurdisztáni Szabadság Sólymai nevű szeparatista terrorszervezet követett el sorozatban merényleteket, amiben legalább 12-en életüket vesztették.

Diyarbakir a kurd szeparatizmus fellegvárának számít, a város polgármestere a legnagyobb kurd politikai párt, a DPT tagja. A DPT békés mozgalom, nemrégiben az erőszak felfüggesztésére szólította fel a betiltott kurd Munkáspárt (a PKK) illegalitásban élő vezetőit.