László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még nem tudni, megállapodik-e a két magyar párt erdélyben

2014.02.22. 14:52

Az RMDSZ bemutatatta az EP-választásokra készült listát, de ez még változhat, mert jövő héten tárgyalnak a jelöltekről a Magyar Polgári Párttal.

A mostani állás szerint Winkler Gyula, Sógor Csaba és Vincze Loránt vezeti az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistáját – írja a Maszol.ro. Őket Hegedűcs Csilla és Antal Lóránt követi. Érdekesség, hogy az egyik politikus, a Kolozs megyei Eckstein-Kovács Péter saját kérésére került a negyedikről a 32., már pótlistás helyre.

A Maszol.ro szerint az MPP a legutóbbi találkozón a harmadik helyet kérte az RMDSZ listáján, cserébe „az RMDSZ jele és neve alatt, az indentitását vállalva” indulnának. Az első két helyet viszont mindenképp meg szeretné tartani az RMDSZ. „A biztos befutó helyekről nincs szó, az MPP egészen pontosan tudja, hogy mire számíthat” – mondta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.