Nem mész el az EP-választásra? Voteman kicsinál!

2014.05.13. 09:51

A dán parlament machetésre vette a figurát, hogy valahogyan fel tudja tornászni a várhatóan igen alacsony EP-választási részvételt. A parlament hagyományosan elborult kampányfilmekkel operáló YouTube-csatornájára feltöltött videó Votemanről szól, aki apolitikus ifjúként még ellustálkodta a választást, de amikor rájött, hogy így nincs beleszólása az agrártámogatásokba vagy a klímapolitikába, mély erkölcsi válságba került. Ebből a morális gödörből azután Votemanként újjászületve mászott ki, és most saját kezűleg hajigálja az elkényelmesedett választókat a szavazófülkékbe. (via Hát te mit csinálsz?)

Update:  A videó azért még Dániában is kiverte a biztosítékot, mert közben levették a YouTube-csatornáról. De hát az internet nem felejt.  

Voteman odabasz

A reklám motivációs erejével kapcsolatban vannak kétségeink, de az biztos, hogy legalább az Európai Parlamentet körülvevő érdektelenség falán sikerült átbokszolni. És ilyenkor persze adja magát az a kérdés is, vajon Magyarországon mivel próbálják szavazásra bírni az embereket. Hát ezzel:

Fontos tudnivalók az Európai Parlamenti választásról - 2014. május 25.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.