Szilárda
-4 °C
3 °C

A fideszesek EP-frakcióvezetője kiakadt Le Penre

2017.02.02. 09:10
Manfred Weber szerint a szélsőjobboldali politikusnak vissza kell fizetnie az elcsalt pénzt és felháborító, hogy bosszúhadjáratról beszél.

„Úgy tűnik, hogy Marine Le Pen a szabályok fölé helyezi magát”– nyilatkozta a legnagyobb, jobbközép európai parlamenti frakció elnöke. Manfred Weber azért akadt ki a Nemzeti Front vezetőjére, mert a francia politikus nem hajlandó visszafizetni azt a 300 ezer eurót, amit az Európai Parlament szerint jogtalanul fordított pártjára. Marine Le Pen szerint az egész ügy csak egy ellene indított politikai bosszúhadjárat az április-májusi elnökválasztáshoz közeledve, amelyen nagy valószínűséggel bejut a második, döntő fordulóba.

„A személyzetre vonatkozó európai parlamenti szabályokat kivétel nélkül mind a 751 képviselőre alkalmazni kell” – figyelmeztetett Manfred Weber, aki szerint az ügy megmutatja a Nemzeti Front valós természetét.

„Marine Le Pen egy trükköző, aki megszegi a szabályokat és most 300 ezer euró értékben vissza kell fizetnie az európai adófizetők pénzét. A polgárok nem tudják tovább elviselni az ilyen jellegű visszaéléseket” – vágta a francia politikus fejéhez.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.