Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ujhelyi: jobbról is büntetnék a kormányt

2017.04.21. 09:14
Az MSZP alelnöke szerint Lázár János hiába vizionál európai baloldali összeesküvést, a saját pártcsaládjából is megbüntetnék a kormányt.

Az MSZP alelnöke szerint Lázár János miniszter hazudik: nem az európai bal-, hanem a jobboldal akarja megbüntetni a magyar kormányt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter egy budapesti konferencián azt mondta, az európai szocialisták a „fejükbe vették”, hogy megpróbálják Magyarországot az Európai Unió szélére szorítani. Azt szeretnék elérni, hogy a nemzeti érdekek képviseletében és szuverenitásban gondolkodó államokat „megregulázzák, letérdepeltetessék” vagy kiszorítsák.

Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, MSZP-alelnök szerint viszont Lázár János tudatosan hazudik és félrevezeti a nyilvánosságot, amikor egyfajta európai, baloldali összeesküvést fest fel Magyarországgal szemben. A miniszter kiszolgálja a kormány Európa-ellenes, oroszérdekű propagandáját - tette hozzá.

Felemlegette, hogy a Fidesz-kormány politikája miatt immár a keresztény-konzervatív Európai Néppárt vezetői és politikusai beszélnek Orbánék lehetséges kizárásáról.

Ujhelyi István szerint a Fideszt is sorai között tudó néppárt szóvivője legutóbb már elképzelhetőnek tartotta a súlyos szankciókkal járó 7-es cikk alkalmazását is Magyarországgal szemben, és a néppárti Jean-Claude Juncker bizottsági elnök is lépéseket sürget.

(MTI)

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.