Erdő Péter: Az egyház szereti Európát

2017.12.14. 17:10

„Az európai identitást világméretű etikai és társadalmi változások teszik próbára. Az európai értelmiség, döntéshozók és vallási vezetők közös felelőssége, hogy válaszokat keressenek a polgári élet normalitását, a közösségi életet vagy a családot érő kihívásokra” – jelentette ki Hölvényi György KDNP-s európai parlamenti képviselő az Új közös Európánk című nemzetközi konferencián Budapesten.

Hölvényi György kiemelte: a fogyasztói lét hamis biztonságérzetet nyújt az európai polgároknak, és veszélyezteti az ember egészséges kritikai szemléletét. „Ez a korrekciós, kritikai képesség létfontosságú lesz európai jövőnk szempontjából” – tette hozzá.

Bevezető előadásában Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek kiemelte, hogy Európa integrációja több tekintetben máig nem valósult meg, amit jól mutat az elvándorlás és az országok között fennmaradt gazdasági különbségek. Hozzátette: a katolikus egyház szereti Európát és hisz a jövőjében. Az emberi élet tisztelete, az elesettekért való kiállás ma a keresztények kiemelt feladata. 

A rendezvényen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke hangsúlyozta: Európa a kereszténység, a nemzeti lét és a természetjogok alapjaira épül. A magyar kormány feladata, hogy kiálljon ezeknek a fundamentumoknak a védelmében. „A kereszténység történelmi eredménye Európában, hogy megnemesítette a nemzeti létet a kontinensen” – tette hozzá.

(EPP magyar delegációja)

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.


  • Tippek
  • Bankszámla