Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Skócia nem akarja elhagyni az EU egységes belső piacát

2018.05.28. 12:37

Skócia nem akarja elhagyni az Európai Unió egységes belső piacát és a vámuniót az Egyesült Királyság tervezett kilépését követően - közölte Nicola Sturgeon skót miniszterelnök Brüsszelben az MTI híradása szerint.

Sturgeon a Politico rendezvényén azt mondta, délelőtt már jelezte ezt Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyalónak. Sturgeon emellett aggályait fejezte ki neki egy olyan jövőbeli kiválási egyezmény ellen, amely versenyelőnyökhöz juttatná Észak-Írországot az Egyesült Királyság többi tagjával szemben.

Az Európai Bizottság friss tervezete értelmében Észak-Írország továbbra is részese lenne a vámuniónak, és a belső piaci szabályozás is érvényes maradna rá addig, amíg a későbbiekben esetleg nem találnak más megoldást az Ír-szigeten belüli határellenőrzés visszaállításának elkerülésére.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.