Erzsébet
1 °C
4 °C

Az LMP nem támogatja a Sargentini-jelentés elfogadását

2018.09.11. 17:35

Az LMP szerint a kormány súlyos hibái miatt nem lehet a magyar embereket büntetni, ezért az LMP nem támogatja a Sargentini-jelentés elfogadását - közölte Keresztes L. Lóránt, az LMP társelnök-frakcióvezetője a párt keddi sajtótájékoztatóján.

Keresztes elmondta, az LMP országos elnöksége az elmúlt hetekben részletesen, tartalmilag és következményeit tekintve is megvitatta a Sargentini-jelentést, és az abban szereplő, jogállamiságot érintő kritikák, bírálatok jelentős részét megalapozottnak találta. Ugyanakkor  az LMP sajnálja, hogy a jelentés sok szempontból felületes, és keverednek benne az ideológiai jellegű és a konkrét intézményi kritikák, ami álláspontjuk szerint gyengíti a dokumentumot.

Nem sokkal később,  Meszerics Tamás, az LMP európai parlamenti képviselője azt mondta a Népszavának,  hogy nem fog részt venni a szavazáson. 

Hétfőn az MSZP közölte, a magyar kormányról kiállított bizonyítványként értékeli a Sargentini-jelentést, ezért a párt európai parlamenti képviselői támogatni fogják annak elfogadását.

Balczó Zoltán, a Jobbik képviselője elmondta, aggasztó a magyar sajtó helyzete, de tartózkodni fog a szavazáskor. "Nem támogatom a migrációpárti jelentést, nem fogadom el a 7-es cikkely alapján indítandó eljárást, amely nem kormányt, hanem egy népet büntetnek"- mondta. 

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.