Ungár Péter: Aki szerint a bizsergető érzés miatt választunk politikusokat, inkább nézzen sorozatot

2024.05.24. 17:25
Ungár Péter az LMP európai parlamenti választásiprogram-bemutatóján mondott beszédet. A társelnök szerint az LMP az egyetlen párt a politikai palettán, amelyik őszinte azzal kapcsolatban, hogy miről is szólnak ezek a választások. A zöldpárt EP-listavezetőjének értékelése szerint ma iránytalan Magyarország EU-val kapcsolatos gondolkodása.

Ungár Péter beszédében elmondta: sokan egy ilyen programbemutatón a választás előtt pár nappal azt várták, hogy elmondják, hogyan fog a világ a sarkából kifordulni, hogy az a tétje ennek a választásnak, hogy az univerzum véget ér, hogy a 4-es, 6-os nem jár, a pékek nem sütnek, megjelennek a háborús migránsok, mindennek vége.

A politikának a vita mellett az is fontos része, hogy miben lehet kompromisszumot kötni. Ungár Péter ugyanakkor úgy látja: természetesen vannak dolgok, amiben nem kötünk kompromisszumot.

Nem kötünk kompromisszumot az akkumulátorgyártás kérdésében, a klímaváltozás elleni harcban, zölddolgokban nagyon kevés kompromisszumot kötünk

– jegyezte meg Ungár Péter.

Aki fél az elveszett szavazattól, annak azt tudom ajánlani, hogy a fővárosban ne szavazzon a Momentum fővárosi listájára, ugyanis ha van elveszett szavazat, az a Donáth Anna vezette fővárosi Momentum-lista

– mutatott rá Ungár Péter, aki szerint azért nem elveszett szavazat az LMP-re szavazni, mert még egy zöldszavazat nincs. 

Beszéde végén kitért arra, hogy meglátása szerint nagy átalakulás előtt van a magyar politika, ami szerinte azért jó, mert a status quo senkinek nem volt jó.

„Az LMP-ben soha senki nem várja el, hogy rajongjanak érte, szeressék, hogy azt gondolják, hogy ő önmagában a személyével megváltoztatja a világot. Azért választunk politikusokat, hogy konkrét ügyekben velünk megegyező dolgot képviseljenek. Aki szerint azért választunk politikusokat, hogy valamilyen belső, bizsergető, meleg érzésünk van, az nézzen inkább sorozatokat” – fogalmazott.

Schmuck Erzsébetről elmondta, hogyha megugorják a küszöböt, ő lesz az LMP képviselője. Mint mondta, Schmuck Erzsébet „körülbelül három éve kezdte el duruzsolni a fülébe” különböző pártfórumokon, hogy ez az elektromobilitás „hatalmas hülyeség”, ő meg lesöpörte, hogy ez nem így van.

„Ebben is Erzsinek lett igaza, és szerinte a magyar politikában nagyon kevésszer adjuk meg valakinek a tiszteletet, akinek olyan időben lett igaza, amiben még senki nem tudta” – tette hozzá.

„Volt másban közösen is igazunk, ilyen volt Márki-Zay Péter és az ő Messiás-várása. Ebben többen voltunk, akinek igaza lett, és volt más dolgokban pedig olyan, amiben tévedtünk. De a politika egy tapasztalati szakma, Erzsi pedig egy tapasztalt zöldpolitikus. Attól lesz valaki jó valamiben, hogy akkor is csinálja, amikor az nem népszerű, amikor az nem volt címlapon” – jelentette ki Ungár Péter, aki szerint Schmuck Erzsébet ilyen.

Éppen ezért mindenkit arra kért, hogy június 9-én szavazzon az LMP európai parlamenti listájára, ahol van, ott megyei listájára, önkormányzati képviselőjelöltjére, fővárosi listájára, míg Budapesten Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltre. 

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.