Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Önkéntesáradat jön április 16-án

2011.04.08. 13:26

Több mint 26 ezren regisztráltak eddig az április 16-ára tervezett Önkéntes Fiatalok Napjára. A hatodik alkalommal megrendezett KöZöD! Önkéntes Fiatalok Napja című esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az önkéntesség fontosságára, különös tekintettel a fiatalok részvételére.

Idén közel 200 településen, többek között Rábapatonán, Somogyapátiban, Debrecenben, Perőcsényben, Palóznakon, és Berettyóújfalun végeznek önkéntes munkát a fiatalok. Az önkéntesek a település parkjainak megtisztításától kezdve buszmegállók kifestésén át élelmiszergyűjtést, sportnapot szerveznek és rengeteg más hasznos tevékenységet fognak végezni.

A sok program közül a legnagyszabásúbb talán a Budapesti Corvinus Egyetem HAKÖSZ nevű egyesülete negyedik alkalommal szervezi tavaszi KÖZJÓTETT elnevezésű egyetemi önkéntes akciósorozatát több száz egyetemista önkéntes bevonásával, mintegy 30 helyszínen, az Erdőkertesi Neumann János Általános Iskolában pedig a Gyertek be! program keretébentöbb generáció dolgozik majd az iskola érdekében.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.