Menjen be az Európai Parlamentbe!

2011.05.02. 12:45

Ezen a héten nem lesz plenáris ülés az EP-ben, ehelyett a parlamenti bizottságok és a politikai csoportok találkoznak Brüsszelben, hogy egyeztessenek többek közt a schengeni bővítésről, a jövő heti plenáris előkészületeiről, vagy épp a parlamenti nyílt napokról.

A gazdasági bizottság hétfőn az Európai Rendszerkockázati Testület jelentését hallgatja meg a szervezet két alelnökétől, Mervyn Kingtől és Andrea Enria-tól. Ugyanezen a megbeszélésen bemutatják az Európai Központi Bank éves jelentését is.

Szintén hétfőn vitáznak és szavaznak álláspontjukról a schengeni bővítésről Bulgária és Románia irányában, az állampolgári jogok bizottságában, az emberi jogi albizottságban pedig a fegyveres konfliktusok alatti sajtószabadságról beszélnek.

Kedden az Európai Parlament elnöke, Jerzy Buzek meghívására örmény, azerbajdzsáni, grúz, moldvai és ukrán parlamenti képviselőkkel találkoznak az EP képviselők.

Előkészítik a jövő heti, strasbourgi plenáris ülést is, illetve szavaznak annak témáiról. Annyit már most tudni lehet, hogy a textilek minősítése, és az uniós választási rendszer változása biztosan téma lesz, a legnagyobb vita azonban az EU kül- és biztonságpolitikai kérdéseiben várható.

A hétvégén az érdeklődők számára is megnyitják a parlamentet, szombaton a brüsszeli, vasárnap a strasbourgi épületbe lehet ellátogatni. Luxembourgban vasárnap egész napos rendezvény lesz a városközpontban a május kilencedikei Európa nap tiszteletére.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.