Vakok és mozgássérültek üléseztek az EP-ben

2011.09.19. 15:47

Kósa Ádám néppárti képviselő és frakciója támogatásával rendezték meg az ötödik Freedom Drive - Szabadságmenet ülését az Európai Parlamentben. A kétnapos rendezvényen az Európa Tanács és az EP közti egyeztetések mellett az EU 27 tagállamából érkezett több mint 200, személyesen is érintett állampolgár hangsúlyozta az önálló életvitelhez való, ENSZ egyezményben is rögzített jogaik betartását, valamint a mozgás szabadságának fontosságát.

A több száz vak és mozgássérült ember részvételével kétévente megszervezett szolidaritási menet célja, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a fogyatékossággal élő európai polgárok jogaira és elvárásaira.

"Ideje túllépni a jogok deklarálásán, most már konkrét tettekre van szükség - mondta Kósa Ádám, az EP egyetlen siket képviselője. - Az Európai Uniónak el kell fogadnia azt a nyilvánvaló tényt, hogy egyre inkább szüksége van a fogyatékossággal élő emberekre, mint a társadalom teljes jogú tagjaira, ehhez viszont először invesztálnia kell bizonyos területekbe. Bizonyos vagyok abban, hogy ez sokszorosan meg fog térülni."

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.