Klaudia
-3 °C
3 °C

Nem csökkenhet az uniós gazdasági stratégiára szánt pénz

2011.10.10. 22:37

Az EU 2020 gazdasági stratégia nem lehet a megszorítások áldozata, mert a gazdasági növekedést célzó befektetések nélkül Európa sosem kerülhet ki a válságból - mondta Francesca Balzani szocialista, olasz EP-képviselő a jövő évi uniós költségvetés parlamenti jelentéstevője.

Balzani szerint ez az oka annak, hogy a jövő évi uniós büdzsében a költségvetési szakbizottság további 30 millió eurót akar az EU 2020 programra fordítani, hiába szeretnék a tagállamok a kohéziós politikára szánt pénzt másra fordítani.

A szakbizottság csökkentené az adminisztratív és külügyi kiadásokat, 25 millió euróval többet szánna viszont a Frontex uniós határvédelmi ügynökség működésére, hogy hatékonyabban védhessék a földközi‑tengeri és a görög‑török határszakasz nehezen ellenőrizhető részeit.

A költségvetési javaslatokról szóló állásfoglalásról jövő héten szavaz a szakbizottság, a Parlament plenárisa pedig október 26‑án foglal állást a kérdésben. Ezt követően a Tanácsnak és a Parlamentnek 21 napja lesz megállapodni a végleges számokról. Ha ez sikerül, november végére megszülethet a jövő évi költségvetés.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.
15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft