Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Nyitott Égbolt miatt lehet norvég londoni járat Pesten

2014.03.31. 19:21

Vasárnap megérkezett Budapestre a Norwegian Air Shuttle diszkont légitársaság első londoni járata, egy Boeing 737-800-as gép. A norvég légitársaság a nyári menetrendben heti háromszor (kedden, csütörtökön és vasárnap) indít Budapestről London-Gatwick repülőterére járatokat. A magyar főváros felé a Norwegiannek ez az első járata, amely nem érinti észak-európai bázisreptereit.

Ezt az Európai Unió Nyitott Égbolt (Open Sky) politikája teszi lehetővé, amelynek lényege, hogy az unió bármely két repülőtere között bármely uniós légitársaság is indíthat járatokat. Bár Norvégia nem tagja az EU-nak, de a szoros együttműködést szabályozó társulási szerződés értelmében hasonló jogok illetik meg a légközlekedésben, mint a többi EU-tag skandináv országot.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.