Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Mégsem kampányol az SZDSZ?

2004.01.14. 22:29
Nem kampányt kezdett el az SZDSZ, amikor január 4-én a Nyugati téren leleplezte a párt plakátját , és a Liberális értékválasztás programja címmel útnak indította választási kampányát - mondta el Szent-Iványi István. Az SZDSZ-es politikus arra reagált, hogy Gémesi György MDF-es politikus a Választási Bizottsághoz fordult, mert szerinte a liberális párt törvényellesen járt el, amikor kampányba kezdett a hivatalos kiírás előtt.
Sajtótájékoztató-sorozat

Az SZDSZ nem kezdte el kampányát a júniusi európai parlamenti választásokra, csupán saját politikájának fontos kérdéseit ismertető sajtótájékoztató-sorozatot indított, aminek nincs köze a kampányhoz - mondta Szent-Iványi István, a párt parlamenti képviselője, az integrációs bizottság elnöke egy szerdai budapesti szabadelvű közéleti fórumon.

A politikus arra reagált, hogy Gémesi György (MDF) a nap folyamán közölte, pártja az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mondván, az SZDSZ már elkezdte kampányát az európai parlamenti választásokra, ami szerintük törvényellenes, mert a köztársasági elnök még nem tűzte ki annak időpontját.

'Eljön-e a te országod?'

Az SZDSZ még január 4-én, vasárnap a Liberális értékválasztás programja címmel indította útjára európai parlamenti (EP) választási kampányát Budapesten, a Nyugati téren. Akkor Demszky Gábor, a párt EP-listájának vezetője és Fodor Gábor, a párt ügyvivője közösen leplezte le a párt plakátját, amelyen az a kérdés szerepelt: "Eljön-e a te országod?"

Szent-Iványi István szerdai budapesti fórumán elhangzott az EP-választást nem belpolitikai erőpróbának kell tekinteni ahol megismétlődhetne a 2002-es választások előtti sárdobálás.

Az SZDSZ-es politikus szerint inkább például a lengyeleket kéne meggyőzni arról, hogy hagyjanak fel az EU alkotmányozási folyamatának lassításával.