Berlusconinak nem ártottak a pucér nők

2009.06.08. 00:19
Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök pártja az elmúlt hetek botrányai ellenére biztos győzelmet aratott a vasárnapi EP-választáson.

Nagy győzelmet aratott Silvio Berlusconi olasz kormányfő pártja az EP-választáson, amelyen a Szabadság Népe 39 százalékot szerzett, míg a baloldali ellenzék vezető erejére, a Demokrata pártra csak a választók 27,5 százaléka adta szavazatát. A vasárnapi szavazás az európai parlamenti képviselők mellett Berlusconiról szóló népszavazásnak is tartották, a jobbközép miniszterelnök népszerűségét az elmúlt hetekben ugyanis több botrány is kikezdte.

Éppen néhány nappal az EP-választás előtt az El País spanyol napilapban megjelentek a Silvio Berlusconi szardíniai villájában készült partifotók, amelyen félmeztelen és teljesen pucér nők és férfiak láthatóak az olasz miniszterelnök társaságában. A spanyol napilap a korábban nyilvánosságra hozott öt kép után direkt vasárnapi számában közölt le újabb kettőt: az egyiken két félmeztelen nő látható, míg a másikon a két lány éppen távozik a milliárdos kormányfő villájából, írja a Guardian. Berlusconi a magánélete agresszív megsértésének nevezte az fotók közlését, ügyvédje pedig jelezte, hogy jogi lépéseket kezdeményeznek az El País ellen.

A botránysorozat még április végén indult, amikor kiderült, hogy Berlusconi részt vett a 18 éves Noemi Letizia születésnapi partiján, és egy gyémánt-arany nyaklánccal ajándékozta meg a lányt. Az olasz miniszterelnök azt állította, hogy csak baráti viszony fűzte a lányhoz, ennek ellenére Berlusconi 52 éves felesége, Veronica Lario benyújtotta a válókeresetet, amiért férje fiatal lányok után koslat. Letizia részt vett a milliárdos kormányfő villájában szervezett szilveszteri partin.

A Guardian a nap közben nyilvánosságra hozott részvételi adatok alapján még jelzésértékűnek gondolta, hogy a hagyományosan a jobboldalt támogató területeken elmaradt a korábbi választásoktól a részvétel, amit a botrányok következményének tartottak.